Sunday, November 13, 2016

Soony Saad bakal ke Kelantan?



Belum bermula Liga Super 2017, Kelantan melalui masa yang sukar bermulanya kehilangan Coach yang paling disayangi iaitu Veliza Popov dan seterusnya desakan dari penyokong yang mahukan presiden KAFA iaitu Tan Sri Annuar atau mesra di kenali sebagai Abe War meletak jawatan, dan ia menjadi kenyataan apabila Tan Sri sendiri mengumumkan perletakan jawatan pada beberapa hari yang lepas.



Namun segala kisah duka tersebut tidak mampu menghalang penulis untuk menulis gossip perpindahan pemain terutama siapakah pemain import yang bakal mengisi tempat kosong yang ditinggalkan oleh Blaze Ilijoski. 

Nama yang dikaitkan ke kem Kelantan adalah pemain yang berasal dari Lubnan iaitu Soony Saad yang kini bermain di Pattaya United secara pinjaman dari Kelab BEC Tero Sasana. Soony adalah pemain yang dilahirkan di USA (yang baru sahaja menerima Presiden yang Baru). Soony dilahirkan pada August 17, 1992 (24 tahun).



Soony memulakan karier bola sepak secara professional di USA bersama kelab Sporting Kansas City sebagai penyerang dan boleh bermain di sayap kiri namun mengenali bola sepak melalui Michigan Wolverines. Sepanjang tahun 2011 sehingga 2014, Soony telah melakukan 58 penampilan bersama Sporting Kansas City dan telah menjaringkan 8gol dan selepas itu Soony berpindah ke Kelab BEC Tero Sasana pada tahun 2015 namun tidak dapat lakukan sebarang penampilan selama setahun dan pada tahun ini, Soony mengambil keputusan untuk ke Pattaya United secara pinjaman. Di Kelab Pattaya United, Soony telah bermain sebanyak 32 kali dan menjaringkan 12 gol pada tahun ini. 


Penulis ingin memberitahu secara statitikal mengenai pemain ini, namun tiada sebarang info tepat yang dapat penulis berikan, namun, diharapkan pasukan Kelantan dapat menyelesaikan kemelut pemilihan pemain import dan juga kemelut dalam KAFA itu sendiri.Dan bagi penulis sendiri pemain ini boleh dibawa masuk untuk trial bersama pasukan Kelantan.

ini video dari laman YouTube mengenai Soony Saad



Friday, November 4, 2016

Happy Birthday Dr Rahimie!




Cantik kan Kek tuh? Semalam Aku bersama adik-adik dari family primer cherang menyambut hari jadi abang aku, iaitu Rahimie walaupun hari jadi abang aku ini jatuh pada isnin hadapan (7/11/2016)...

Kami (kak na, safuan & family primer cherang) sudah plan hampir seminggu untuk membuat kejutan kepada rahimie, alhamdulilah, malis kecil kecilan ini dapat beri suprise kata rahimie...kami menyambut birthday party ini di Hotel Perdana....Kek (rujuk gambar di atas) di buat oleh Yaya Cakes, kek rainbow katanya dan sangat Sedap!!!





Manakala Belon-belon di majlis ini, kami beli di kedai Party Valley di kota bharu dan jika anda mahukan service belon-belon terbaik boleh hubungi tauke kedai di no  019-9102570...







Gambar-gambar sekitar sambutan hari jadi Dr Rahimie semalam




















Annuar tidak mampu teraju Kelantan

Annuar tidak mampu teraju Kelantan




PRESIDEN Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa sedang menimbang secara serius untuk melepaskan jawatan nombor satu yang disandangnya itu sejak tahun 2008.

Annuar berkata, beliau kini tidak lagi berupaya menerajui badan induk bola sepak negeri itu setelah dihimpit pelbagai cabaran besar terutama melibatkan soal kewangan dalam menguruskan The Red Warriors (TRW).

Menurutnya, sudah tiba masanya beliau mengundur diri dan memberi peluang kepada individu lain yang lebih berkelayakan melakukan transformasi bagi memastikan gergasi Pantai Timur itu tidak terus tercicir bersaing dalam arena bola sepak negara.

“Saya sedang memikirkan untuk melepaskan jawatan (presiden), beri (kepada) orang lain sebab saya tengok negeri seperti Kedah cemerlang, jadi saya pun nak Kelantan cemerlang. Kalau nak cemerlang, kena beri kepada orang yang lebih berupaya.

“Saya ni habis gas (tidak terdaya) dah, elok bukan ruang kepada pembaharuan dan tenaga baharu. Kedah, Johor dan Selangor semuanya ada perubahan selepas diambil alih kepimpinan baharu,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Kit Peperiksaan kepada calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Parlimen Ketereh, malam semalam.

Ia kenyataan kedua Annuar dalam tempoh seminggu berhubung hasratnya itu setelah mengakui penat memikirkan masa depan dan hala tuju bola sepak Kelantan yang dihimpit pelbagai masalah termasuk kekurangan dana, sejak dua tahun lalu.

Pada mesyuarat agung tahunan Kafa akhir tahun lalu, beliau pernah membuat pengumuman terbuka mahu melepaskan jawatan presiden namun tidak ada sesiapa berani tampil menawarkan diri mengambil alih pengurusan bola sepak negeri itu.

Supremo bola sepak Kelantan itu menunjukkan keinginan tinggi mahu meninggalkan kerusi panas yang beliau duduki sejak lapan tahun lalu itu apabila menuntut perubahan di peringkat pengurusan tertinggi disegerakan demi ‘survival’ pasukan TRW.

“Kelantan juga harus buka ruang supaya ada idea baharu. Kita jangan tamak, sebab ini adalah satu badan sukarela, saya hendak tengok bagaimana perkara (perubahan) seperti ini boleh dilakukan di Kelantan,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Annuar menafikan berlaku penghijrahan beramai-ramai pemain Kelantan ke pasukan lain menjelang saingan Liga Malaysia (Liga-M) yang bermula akhir Januari tahun depan.

“Saya tak tahu, setakat ini tak ada pun dengar ramai (pemain akan keluar). Mana boleh keluar kalau masih ada kontrak, mereka mestilah hormati kontrak yang ada,” katanya.

SUMBER: Sinar Harian