Thursday, October 20, 2016

Wan Zack dikaitkan dengan Selangor 2017

Wan Zack dikaitkan dengan Selangor 2017

Pemain tumpuan Kelantan, Wan Zack Haikal dikaitkan dengan perpindahan ke kem Selangor pada musim hadapan. Seperti sediakala, penyokong TRW sudah tentu mengetahui hasrat Wan Zack untuk melangkah keluar dari Kem Kelantan sejak awal musim lagi menerusi kata-kata pujangga di instagram peribadi Wan Zack.


Gossip ini dikuatkan lagi dengan laporan dari akhbar perdana Harian Metro dalam ruangan Arena pada rabu lepas dimana pengurusan memberi klu bahawa mereka sedang berbincang dengan beberapa pemain-pemain baru untuk dibawa masuk ke dalam kem Selangor musim hadapan.

Durakovic kembali kendali Red Giants?

“Ketika ini pasukan juga sedang berusaha memikat beberapa pemain baharu. Cuma belum dapat disahkan kerana bergantung kepada dana pasukan musim depan."

Dalam pada masa yang sama, gossip ini juga melanda apabila Coach Popov sendiri menyatakan keadaan keewangan tidak stabil dalam kem Kelantan menjadikan Coach Popov sendiri akan melihat situasi beliau sama ada kekal dalam TRW 2017 atau tidak.

Velizar Popov bakal meninggalkan Kelantan



Velizar Popov bakal meninggalkan Kelantan

Velizar Popov bakal meninggalkan Kelantan

Pada pagi jumaat ini,penyokong pasukan TRW dikejutkan dengan status terbaru dari Coach Kesayangan penyokong iaitu Velizar Popov yang memberi reaksi tentang status beliau pada musim hadapan. Daripada status tersebut, penyokong membayangkan bahawa Velizar Popov tidak akan bersama dengan Kelantan 2017 yang mana point utama dalam status itu adalah MASALAH KEEWANGAN.



(25 SEPTEMBER - 21 Oktober) Selepas mesyuarat yang positif mengenai musim baru 2017 dan mungkin ada lanjutan untuk kontrak saya, tidak ada sebarang perbincangan lagi kerana keadaan kewangan yang sukar kelab, disebabkan oleh penaja yang tidak memenuhi peraturan kewangan. Dalam keadaan ini tanpa jaminan kewangan adalah mustahil untuk merancang dan melaksanakan apa sahaja untuk masa depan

Dari sebulan yang lalu, Presiden KAFA memberi jaminan bahawa Coach Popov akan mengendalikan TRW 2017 namun  selepas daripada itu terdapat beberapa gossip yang mengatakan ia hanyalah sekadar perbincangan bukan sesi tandatangan kontrak. 


Namun Popov juga memberitahu bahawa jika pada akhir musim atau selepas perlawanan sabtu ini, tiada lagi perbincangan, Coach Popov ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat termasuk kepada Penyokong.

Jika laluan kami bersurai selepas akhir musim ini, Saya ingin mengucapkan selamat maju jaya buat semua pada masa akan datang, dan selalu menjadi penyokong TRW KELANTAN


Monday, October 17, 2016

Kafe Mewah Tapi HARGA berpatutan di BUTIK KAFE MARRIGORRI!


Hari ini adalah hari indah buat aku, rezeki yang sekian lama aku idamkan telah tercapai pada hari ini, Sejak aku balik ke Kelantan, aku mencari KAFE yang sedap dan kena dengan selera aku, tetapi aku masih tidak jumpa sehinggalah hari ini aku ke KAFE MARRIGORRI (klik pada nama)....

Apakah pandangan aku buat kali pertama pasal kafe ini adalah HARGA MAKANAN nya agak mahal!! dan hari ini tanggapan aku salah, HARGA kafe ini BERPATUTAN kena dengan KUANTITI serta KUALITI...dan kebanyakkan kafe ini berasaskan masakan dari Australia!

Tauke KAFE MARRIGORRI & SEPUPU AKU
Suasana kafe ini sangat menyenangkan dan tidak stress, lagu yang dipasang pun oldschool dan tidak stress!












Bestkan suasana kafe ni? Makanan dia semua fresh dan tidak muak untuk makan, dan pada hari ini aku dan sepupu aku tempah churos, tesselaar classic jacket potato, lambchop dan untuk air pula kami order flavoured iced spanish latte caramel dan strawberry chocolate frappe!

1. TESSELAAR CLASSIC JACKET POTATO





2. CHUROS




3. LAMB CHOP



4. FLAVOURED ICED SPANISH LATTE (CARAMEL) & STRAWBERRY CHOCOLATE FRAPPE


flavoured iced Spanish latte caramel

strawberry chocolate frappe

Semua nampak sedapkan? Yes memang sedap dan fresh!! aku paling menyesal kerana tidak order air strawberry chocolate frappe, sangat sedap! dan aku sempat snap gambar harga makanan yang aku dan sepupu aku makan tadi, korang hitung jelah berapa! hehehe tapi berbaloi baloi!









Lokasi kafe ini korang boleh klik map yang aku sudah sediakan dibawah ini




atau korang boleh hubungi di talian 013-9996624/013-9831305 untuk sebarang tempahan!



Aku bagi 5 bintang kepada kafe ini kerana makanan yang ada kualiti dan kuantiti serta servis cepat dan enak!

Sunday, October 9, 2016

Semua masalah akan selesai jika semua ada sifat pemaaf

Bingkas aku bangun pada jam 6.30 pagi untuk hantar ayah aku ke lapangan terbang, selepas menghantar ayah aku ke lapangan terbang, aku terus pecut ke rumah kerana kejar ingin ke pejabat...Selepas aku sampai aku menerima mesej whatsapp personal secara berdetum detum....

Aku membaca mesej tersebut, melihat ada sahabat aku sedang menghadapi masalah yakni aku tahu dari awal lagi, aku terus membaca mesej tersebut...satu persatu aku hadam mesej tersebut...aku membaca sebanyak 2 3 kali, bukan kerana tak faham tapi aku mahukan kepastian....


Selepas aku membaca, apa yang aku sedih adalah, manusia zaman sekarang mahukan penyelesaian melalui emosi, mahukan seseorang itu hidup dalam kesalahan selamanya tanpa memberi keadilan kepada semua pesalah untuk membela diri dan beri kan point2 kenapa berlaku MASALAH tersebut....dan tak perlulah aku tulis apa masalah sebenar.....



Bagi aku, hidup ini sangat penting untuk kita mencari PAHALA bukan DOSA, lebih-lebih lagi hubungan sesama manusia....Dalam MASALAH yang dihadapi oleh sahabat aku ini perlulah ada jiwa besar dalam selesaikan masalah ini dan perlu memberi peluang untuk menjadi keadaan ini lebih baik....

Aku mengharapkan masalah ini akan selesai dengan baik...jadilah JIWA PEMAAF bukan JIWA PENDENDAM......

Monday, October 3, 2016

Oh! Zam Zam restaurant buat aku jatuh hati...........

Pada 2 hari yang lalu, aku berada di Kuantan untuk hadiri satu kursus motivasi diri untuk meningkatkan latihan diri......dan selama 2 hari aku berada di Kuantan, boleh katakan masakan di kuantan sedap sangat...bermula aku sampai di Kuantan pada jam 1.30 petang pada hari Jumaat, aku singgah di kedai belakang Hotel Zenith, ada satu restaurant melayu yang digemari oleh orang bukan melayu...
Masakan mee goreng sangat sedap sehingga menjilat jari dan yang paling penting sangat pedas.....Dan pada sebelah malam, aku bersama sepupu ku mencari masakan yang sedap dan Zam Zam Restaurant merupakan pilihan kami........


Pada yang jarang ke Kuantan, jika anda singgah, anda boleh makan di restaurant ini.....Servis sangat tiptop, tidak sampai 5 minit order, sudah sampai makanan, aku dan sepupu aku ambil pakej makan untuk 4-6 orang makan sebab pada malam itu, makan malam kami ditemani 3 orang lagi kawan....Nasi arab sangat sedap dan tidak berlemak serta rasa rempah, Lauk pula rasa rempah ala2 arab dan salad dia sangat sedap dan fresh!!





Mesti korang nak tahu pasal harga kan? Satu je aku boleh bagitau, memang MURAH SANGAT!! untuk pakej A ini, yang ada 2 set Quarter ayam dan 1 set Daging Kambing, satu Jag air juice (boleh pilih, ada 3 jenis, Manggo, Orange & Watermelon) 4 set (ikut bilangan pelanggang) pencuci mulut, hidangan 1 set hidangan daging bakar dan Salad! semuanya adalah RM153.60 termasuk GST! Murahkan? Yes Murah!!

Sekiranya aku ke Kuantan lagi, inilah tempat pilihan pertama aku akan aku singgah!!