Soony Saad bakal ke Kelantan?

Belum bermula Liga Super 2017, Kelantan melalui masa yang sukar bermulanya kehilangan Coach yang paling disayangi iaitu Veliza Popov d...Belum bermula Liga Super 2017, Kelantan melalui masa yang sukar bermulanya kehilangan Coach yang paling disayangi iaitu Veliza Popov dan seterusnya desakan dari penyokong yang mahukan presiden KAFA iaitu Tan Sri Annuar atau mesra di kenali sebagai Abe War meletak jawatan, dan ia menjadi kenyataan apabila Tan Sri sendiri mengumumkan perletakan jawatan pada beberapa hari yang lepas.Namun segala kisah duka tersebut tidak mampu menghalang penulis untuk menulis gossip perpindahan pemain terutama siapakah pemain import yang bakal mengisi tempat kosong yang ditinggalkan oleh Blaze Ilijoski. 

Nama yang dikaitkan ke kem Kelantan adalah pemain yang berasal dari Lubnan iaitu Soony Saad yang kini bermain di Pattaya United secara pinjaman dari Kelab BEC Tero Sasana. Soony adalah pemain yang dilahirkan di USA (yang baru sahaja menerima Presiden yang Baru). Soony dilahirkan pada August 17, 1992 (24 tahun).Soony memulakan karier bola sepak secara professional di USA bersama kelab Sporting Kansas City sebagai penyerang dan boleh bermain di sayap kiri namun mengenali bola sepak melalui Michigan Wolverines. Sepanjang tahun 2011 sehingga 2014, Soony telah melakukan 58 penampilan bersama Sporting Kansas City dan telah menjaringkan 8gol dan selepas itu Soony berpindah ke Kelab BEC Tero Sasana pada tahun 2015 namun tidak dapat lakukan sebarang penampilan selama setahun dan pada tahun ini, Soony mengambil keputusan untuk ke Pattaya United secara pinjaman. Di Kelab Pattaya United, Soony telah bermain sebanyak 32 kali dan menjaringkan 12 gol pada tahun ini. 


Penulis ingin memberitahu secara statitikal mengenai pemain ini, namun tiada sebarang info tepat yang dapat penulis berikan, namun, diharapkan pasukan Kelantan dapat menyelesaikan kemelut pemilihan pemain import dan juga kemelut dalam KAFA itu sendiri.Dan bagi penulis sendiri pemain ini boleh dibawa masuk untuk trial bersama pasukan Kelantan.

ini video dari laman YouTube mengenai Soony SaadYou Might Also Like

0 comments