Friday, September 9, 2016

MELAKA KEMBALI KE LIGA SUPER SELEPAS 10 TAHUNSelepas 10 tahun menyepi daripada saingan Liga Super, Melaka United sah bakal kembali susulan kejayaan menjuarai Liga Perdana meskipun melakar keputusan seri 1-1 dengan Johor Darul Takzim II (JDT II) di Stadium Hang Jebat malam ini.

Satu mata sudah cukup bagi memastikan skuad kendalian Mat Zan Mat Aris diangkat sebagai juara Liga Perdana musim ini.

Gol Melaka hadir menerusi jaringan Yashir Pinto pada minit ke-76 sebelum Rafael Bonfirm menyamakan kedudukan di hujung perlawanan.

Tatkala Melaka bersorak dengan keputusan seri, JDT II pula jatuh ke tangga ketiga liga susulan kejayaan PKNS meraih kemenangan 1-0 ke atas ATM meletakkan mereka di kedudukan kedua.

Kejayaan Melaka musim ini boleh diletakkan ke atas usaha mereka membawa masuk pemain import berkesan di samping memiliki barisan pemain tempatan yang berbakat.

Muncul sebagai juara Liga FAM musim lalu, Melaka hanya memerlukan semusim untuk kembali meletakkan pasukan itu bersaing dalam liga paling kompetitif di Malaysia.

Lebih membanggakan, mereka menamatkan saingan Liga Perdana musim ini dengan hanya satu kekalahan daripada 20 perlawanan setakat ini.

sumber: Astro Arena

Related Posts

MELAKA KEMBALI KE LIGA SUPER SELEPAS 10 TAHUN
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.