Harimau Malaysia lunyai dibaham Garuda

KREDIT PEMILIK ASAL GAMBAR INDONESIA sekadar memerlukan 22 minit untuk melakukan impak di pentas antarabangsa selepas bebas daripada ...


KREDIT PEMILIK ASAL GAMBAR
INDONESIA sekadar memerlukan 22 minit untuk melakukan impak di pentas antarabangsa selepas bebas daripada penggantungan Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) sejak Mei lalu apabila menewaskan skuad Harimau Malaysia 3-0 dalam aksi persahabatan di Stadium Manahan, Solo malam tadi.
Kekalahan itu memberikan isyarat kecemasan kepada skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee yang menurunkan sebahagian besar pemain muda termasuk Safawi Rasid dan Irfan Fazail dalam persiapan untuk mengharungi kempen kelayakan Piala AFF Suzuki 2016 di Myanmar akhir November depan.
KREDIT PEMILIK ASAL GAMBAR
Dalam aksi itu, skuad Garuda menghukum kerapuhan benteng pertahanan negara yang diketuai Fadhli Shas dan Ronny Harun menerusi jaringan awal Boaz Solossa seawal minit ketujuh.
Berselang dua minit kemudian, Irfan Bachdim menggandakan kedudukan sebelum Solossa meledak gol ketiga pasukan tuan rumah pada minit ke-22.
Beraksi di separuh masa kedua, skuad negara dilihat berjaya memperbaiki corak permainan dengan melancarkan beberapa serangan ke benteng pertahanan Indonesia tetapi keputusan 3-0 kekal sehingga tamat perlawanan.
Selepas pertemuan dengan Indonesia, skuad negara bakal menentang Singapura dalam aksi pemanas badan di Kallang, Singapura pada (7 Oktober) dan menanti kunjungan Afghanistan di Stadium Shah Alam pada 11 Oktober ini.


SUMBER : KOSMO!

You Might Also Like

0 comments