Manchester United Sedia Pecah Rekod Perpindahan British

MANCHESTER UNITED telah membuat tawaran rekod perpindahan British sebanyak £ 60 juta untuk pemain tengah Juventus Paul Pogba. Sun...
MANCHESTER UNITED telah membuat tawaran rekod perpindahan British sebanyak £ 60 juta untuk pemain tengah Juventus Paul Pogba.

SunSport boleh mendedahkan bahawa Jose Mourinho dibenarkan tawaran itu pada minggu ini dan usaha kelab Old Trafford berusaha untuk menewaskan Barcelona untuk tandatangan pemain berusia 23 tahun itu.

Mourinho melihat kuasa Perancis sebagai bata pertama di Amerika yang dirancang membina semula , walaupun Pogba berjalan keluar melalui United untuk apa-apa empat tahun lalu.

Paul Pogba dibuat hanya tujuh pemain gantian dalam musim sebelumnya di Manchester United
Juara Itali pada musim ini, Juventus masih belum memberi apa-apa respon terhadap tawaran itu. Pogba telah menyatakan bahawa dia merasakan dia telah mencapai segala-galanya di Juve dimana dia telah memenangi empat kejuaraan Serie A dan kini dia mahu cabaran baru di mana dia percaya dia boleh memenangi lebih kejuaraan

Pemain antarabangsa Perancis telah meninggalkan masa depannya di tangan ejen, Mino Raiola, yang telah mendengar tawaran untuk beliau sejak tiga bulan yang lalu.

Ejen Pogba, Mino Raiola juga mewakili Mario Balotelli

Pogba meninggalkan United untuk Turin pada tahun 2012 di bawah kebebasan kontrak selepas gagal menempatkan dirinya dalam pasukan utama di Old Trafford. Kemudian pengurus, Sir Alex Ferguson, menuduh pemain daripada '' tidak menghormati Manchester United 'dengan tindakannya.

SunSport memahami bahawa pelantikan Mourinho sebagai pengganti Louis Van Gaal menarik minat Pogba untuk kembali ke Old Trafford.

United berharap dapat mencapai persetujuan dengan pemain dan kelab sebelum memulakan latihan pra musim pada bulan Julai.You Might Also Like

0 comments