Yashir Pinto : Import terbaru TRW?

Yashir Pinto Nama Yashir Pinto mula menjadi bualan di  media sosial dikalangan penyokong TRW....Yashir Pinto pemain yang berusia 25ta...

Yashir Pinto

Nama Yashir Pinto mula menjadi bualan di  media sosial dikalangan penyokong TRW....Yashir Pinto pemain yang berusia 25tahun dan  berasal dari negara amerika selatan iaitu Chile.....Pinto memulakan karier di kelab Colo- Colo pada tahun 2008 namun selepas itu pemain ini berpindah ke pasukan lain iaitu Nublense selama 2tahun. Pada tahun 2012, Pinto dipinjamkan ke kelab FC Edmonton dan pada thun berikutnya beliau berhijrah ke Lota Schwager. 

Pada tahun 2014, beliau bermain untuk 2 kelab dimana kelab pertama adalah AC Barnechea dengan membuat 19 penampilan dan menjaringkan 9gol dan seterusnya berpindah ke pasukan Bahilinger SC dengan membuat 19 penampilan dan menjaringkan 5 gol. Pada tahun 2015, Pinto Ujpest FC namun tidak melakukan sebarang debut tetapi beliau juga mengambil keputusan untuk berhijrah ke pasukan Curico Unido (Pasukan liga kedua Chile)  dan membuat penampilan sebanyak 20 perlawanan dan menjaringkan 11 gol. Pinto membuat 24 penampilan untuk skuad U20 chile namun pada tahun ini beliah menambil keputusan untuk bermain pasukan Palestine dan telah membuat penampilan pertama, berjaya menjaringkan 2 gol dalam menentang Timor-Leste.

Yashir Pinto bermain di Unido Curico selama 1456 minit dan menjaringkan 11 gol serta mengutip 2 kad kuning. Yashir Pinto juga bemain diposisi Attacker . Pinto mempunyai keitnggian 183cm dan berat 70kg. 

Yashir meraikan jaringan beliau ketika menentang pasukan TIMOR-LESTE

Penulis  masih mencari statistik tepat pemain ini namun gagal kerana tiada sumber yg kukuh untuk melihat statistik pemain ini...apa-apa pun penulis mahukan pemain-pemain yang dibawa untuk menggantikan kesemua import perlulah mendapat persetujuan dari pihak Coach Popov.....

-Mr.Red-

You Might Also Like

0 comments