Louis Van Gaal tinggalkan Man United!

kenyataan dari louis van gaal Louis van Gaal mengeluarkan kenyataan berikut di 20:30 BST petang ini (Isnin 23 Mei) ...  Ia merupa...kenyataan dari louis van gaal

Louis van Gaal mengeluarkan kenyataan berikut di 20:30 BST petang ini (Isnin 23 Mei) ... 

Ia merupakan satu penghormatan untuk menguruskan apa-apa kelab indah seperti Manchester United FC, dan dengan berbuat demikian, saya telah memenuhi yang lama dipegang cita-cita.
Saya amat berbangga kerana telah membantu United memenangi Piala FA untuk kali ke-12 dalam sejarah kelab. Saya telah bernasib baik dalam kerjaya pengurusan saya telah memenangi 20 trofi tetapi memenangi Piala FA, yang kaya dengan sejarah begitu banyak, akan sentiasa menjadi salah satu pencapaian yang paling istimewa dalam karier saya.
Saya amat kecewa kerana tidak dapat melengkapkan pelan tiga tahun kami dimaksudkan. Saya percaya bahawa asas-asas dipasang dengan betul untuk membolehkan kelab itu untuk bergerak ke hadapan dan mencapai kejayaan yang lebih besar.
Saya berharap memenangi Piala FA akan memberikan kelab platform untuk membina musim depan untuk mengembalikan kejayaan yang set ini ghairah peminat inginkan.
Setelah berjaya di Belanda, Sepanyol dan Jerman, saya sentiasa mengharapkan peluang untuk menguruskan dalam bola sepak Inggeris dan menjadi sebahagian daripada budaya Inggeris. Kedua-dua pengalaman ini telah hidup sehingga jangkaan dan amat bermakna.
Saya berterima kasih kepada pemain saya dan semoga mereka berjaya untuk musim depan. Ia merupakan satu keseronokan untuk bekerja dengan mereka dan ia telah terutamanya bermanfaat untuk melihat begitu ramai pemain muda mengambil peluang mereka untuk memecah masuk ke dalam skuad utama dan excel. Saya tidak sabar untuk menonton pembangunan berterusan pemain muda musim depan.
Terima kasih kepada pemilik dan lembaga Manchester United kerana memberi peluang kepada saya untuk menguruskan kelab yang hebat ini.
Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada penyokong-penyokong United yang menakjubkan.Mereka benar-benar peminat yang terbaik di dunia.
Saya terhutang budi kepada kakitangan sokongan dan bimbingan saya, yang telah memberi mereka semua semasa mereka di kelab itu.
Saya amat berterima kasih kepada setiap anggota kakitangan kelab - pasukan sains sukan, pasukan perubatan, jabatan kit dan dobi, pentadbiran kelab, pejabat akhbar, pasukan pengurus, pasukan Academy, kakitangan tanah dan pasukan katering , kedua di Old Trafford stadium dan padang latihan Carrington, yang semuanya telah memberi sokongan tidak berbelah bagi dalam masa saya di United. Jangan sekali-kali dalam tempoh 25 tahun saya sebagai seorang pengurus telah saya telah begitu baik disokong dalam peranan saya.
Akhir sekali, ucapan terima kasih saya pergi ke Sir Alex Ferguson dan Sir Bobby Charlton untuk sentiasa membuat saya dan keluarga saya berasa dialu-alukan di seluruh masa saya sebagai pengurus Manchester United.

sumber : http://goo.gl/BNrjSd
kenyataan telah di alih bahasa dari English kepada Bahasa Malaysia

You Might Also Like

0 comments