Thursday, May 19, 2016

Dari Terengganu : Cerita Aku

Sekarang jam menunjukkan tepat jam 1.46 pagi.......Semalam (18/5/2016) aku telah berangkat ke Terengganu, negeri kedua aku sebab aku menetap di Terengganu hampir 8tahun kerana menuntut ilmu.......Aku betolak dalam pukul 10.30 pagi setelah aku hantar ayah aku ke airport.....Aku mengambil masa 1jam setengah sahaja untuk ke Terengganu.....Aku sampai jer di Terengganu terus ke Pasar Payang untuk membeli kerepok keping ikan tambang idaman mama aku......serta telur penyu idaman ayah aku..........................


kerepok ikan tambang

owner kedai

Selepas itu aku terus ke kedai makan Al-Hijrah Oasis dimana kedai favorite aku sebab disini aku sup herba yang sangat best TAPI malangnya, aku rasa sup herba restaurant ini tidak seperti dulu yang rasa herba menyengat kini, rasa herba kurang, warna sup pun tidak seperti dulu....tapi masih boleh dimakan cuma rasa tidak sedap seperti dulu......



Selepas  itu aku terus ke kubur arwah sahabat aku iaitu arwah shirazi (AL-FATIHAH)........arwah meninggal 6tahun lepas semasa belajar lagi, sungguh cepat masa berlalu, arwah dah 6 tahun arwah tinggalkan kami........dan aku singgah di rumah ibubapa arwah untuk bertanyakan khabar dan berbual sekejap....dalam pada masa yang sama, aku rasa sayu sebab tidak mampu untuk aku menahan ingatan aku pada arwah sebab setiap sudut rumah arwah ada kisah aku dan arwah......semoga kau tenang disana sahabat..


Lepas tu, Aku pergi jumpa tauke sabun kelulut, untuk beli sabun, sabun kelulut ini bagus, bagus untuk kulit muka...... 



Kulit Yang Bermasalah Seperti:
·✔ KULIT BERMINYAK
·✔ JERAWAT
·✔ TONA TIDAK SEKATA
·✔ KULIT KUSAM & TIDAK BERMAYA
·✔ KULIT SENSITIF
·✔ PIGMENTASI
·✔ KEDUTAN PADA KULIT
·Kesan Awal Penggunaan:
·✔ TIADA LAGI KULIT BERMINYAK
·✔ TIADA LAGI JERAWAT
·✔ KULIT LEBIH CERAH & BERSERI
·✔ KULIT LEBIH TEGANG & LICIN
·✔ KEKAL SEGAR & BERTENAGA SEPANJANG HARI
    

***Korang tekan gambar untuk ke FB Safrina Beauty

Pada waktu malam, aku jumpa sahabat-sahabat aku masa aku buat master dulu di KFC batu buruk.....bercerita tentang kenangan dulu2 dan yang paling epik adalah bila Lisa...baby kepada Jia, menerang macam nak berak di KFC hahahahhaha.............


Kenangan sehari di Kuala Terengganu belum lagi melepaskan rindu aku pada Negeri kedua aku ini, insyallah....suatu hari nanti aku akan kembali!!!


Related Posts

Dari Terengganu : Cerita Aku
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 comments

Tulis comments
avatar
May 19, 2016 at 3:21 AM

Wah blk ni nak pekena sup herba tu jugak la

Reply
avatar
May 19, 2016 at 3:23 AM

sekali seumur hidup jer jejek pasar payang....memang best pasar kat situ macam2 ada.....

Reply